Tým automodelářského kroužku při Základní a mateřská škole Malá Skála získal 3D Tiskárnu PRUSA i3 MK3S+

20.12.2022 06:47

Tým automodelářského kroužku v rámci projektu „Průša pro školy“ podal návrh projektu, který byl následně úspěšně realizován, schválen a oceněn. Firma PRUSA Research a.s. darovala týmu 3D Tiskárnu PRUSA i3 MK3S+.

Ale pěkně od začátku.

Návrh projektu Disky předních a zadních kol a volant ovladače byl podán v březnu 2022. Projekt byl inspirován výrobou komponentů pro modely bowdenem ovládaného autíčka. Tyto modely si žáci vyrábějí vlastníma rukama a pořádají s nimi závody. 14. září dorazila stavebnice 3D tiskárny do školy a žáci mohli začít s její stavbou. Tím byl také odstartován 3 měsíční časový limit pro úspěšné zvládnutí projektu. Na toto období byla stavebnice tiskárny zapůjčena a její konečné darování záleželo na úspěšném zvládnutí projektových úkolů . Modeláři se s úkoly poprali se ctí. Tiskárnu úspěšně sestavili a po čase stráveném skicováním a modelováním dílů se jim podařilo připravit G-cody pro tiskárnu, která vše skvěle vytiskla.

Odměnou celému týmu byl email, který potvrdil 12. prosince 2022 schválení a zveřejnění projektu na serveru printables.com. Informace o tom, že tiskárna bude firmou PRUSA research a.s. darována škole potěšila dvojnásob.

Chceme se s Vámi tímto článkem podělit a radost z tohoto úspěchu a těšíme se na další dobrodružství s 3D tiskem.

Za tým modelářů z Malé Skály Marcel Havrda.

__________________________________________________________________

 

Foto z realizace projektu

Projekt je k nahlédnutí na serveru printables.com